2021-10-17 08:00:35• hírek • Agerpres

F. Cîţu: Minden nyugdíjkorhatárt bevonunk a nyugdíjreformba

foto: gov.ro
foto: gov.ro

Az összes nyugdíjat bevonják a nyugdíjreformba, amelynek lényege, hogy kizárólag a járulékfizetést venné alapul a jövedelmek kiszámításakor - jelentette ki szombaton Florin Cîţu ügyvivő kormányfő.

A volt kormánykoalícióban volt egy munkacsoport, amely kizárólag a nyugdíjrendszer problémáinak a megoldásával foglalkozott. A liberálisok kitartanak amellett, hogy minden egyes nyugdíjat a járulékfizetés kritériuma alapján kell kiszámolni - mondta Cîţu a sajtótájékoztatóján.

'Nincs értelme - és erre figyelmeztettem az alakulat törvényhozóit is -, hogy egy sor olyan tervezet kerüljön a parlament elé, amely ellentmond annak, amit mi meg szeretnénk valósítani. A kormányprogramban szerepel a nyugdíjrendszer reformja, és meg kell hozni a szükséges intézkedéseket, hogy a nyugdíjak minden kategóriájára érvényes legyen' - fogalmazott.

A nyugdíjak jövő év január elsejétől esedékes emelését illetően hangsúlyozta, egyelőre még nem szögezték le, hogy hány százalékos lesz a növelés.

'Az eddigi gazdasági eredmények tükrében szerintem másképpen alakulhat ez a helyzet, mint amire számítottunk' - mutatott még rá az ügyvivő miniszterelnök. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: